Президентът и съпругата му Десислава Радева са домакини на бала на дванадесетокласниците, тържеството е в резиденция "Бояна"
След двегодишна пауза, заради пандемията, зрелостници в неравностойно положение, от различни домове в страната, отново могат да отидат на бал. По традиция тържеството се организира в резиденция „Бояна“.

Тази вечер (30 май) президентът и съпругата му Десислава Радева изпратиха абитуриенти в неравностойно положение. До тях бе и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Георги Димитров

Още трима министри подкрепиха събитието с лично присъствие. Това са министърът на образованието Николай Денков, на спорта Радостин Василев и на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Георги Димитров

„За мен е огромно удоволствие да бъда домакин на вашия празник. Признавам, че абитуриентският бал и инициативата „Подкрепи една мечта“ е събитието, което ми липсваше през последните две години“, с тези думи се обърна Радев към зрелостниците.

“Мечтата е в основата на всеки успех и ни дава увереност да вървим напред. Не се страхувайте, ако не успеете да постигнете вашата мечта. По-страшно е, ако няма за какво да мечтаете и ако престанете да се борите. Превърнете препятствието по пътя си в трамплин за вашия успех“, това пожелание отправи към зрелостниците Румен Радев.

Георги Димитров

Президентът представи двама души, които преди години са били в дом, а днес вече са сбъднали своята мечта за работа, дом и семейство. Микаела и Слави са израснали в комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив. Там се срещат, а днес вече са семейство. Към днешна дата Слави е готвач в столичен ресторант, а Микаела се грижи за малката им дъщеричка Мария.

Илияна Йотова прегръща малката Мария

Георги Димитров

„Преди 4 години Слави се закани да стане народен представител, а защо не и президент, но каквото и да решите съм убеден, че доборото образование само ще ви помага да постигнете вашата мечта", каза още Радев.

"Моят съвет е - в живота да правите избори, от които да не се срамувате. Да бъдете честни и отговорни хора. Да вярвате в талантите и мечтите си, и да се борите за тях. Какъвто и избор да направите – не позволявайте на никого да отнема вашите крила", това заръча президентът на завършващите, като им пожела весело изкарване на вечерта.

Една от групите, които ще свири специално за зрелостниците в резиденция "Бояна" е Deep Zone Project, а водещ е актьорът от Народен театър "Иван Вазов" Павел Иванов.

Голяма част от тоалетите на зрелостниците са финансирани от дарители

Георги Димитров