/ БГНЕС
И кой каза - 1, 2, 3...
По традиция май месец е времето на абитуриентите. Тази година дванадесетокласниците имаха късмет и се разминаха с дъжда, който обикновено не пропуска именно дните покрай баловете.

Така зрелостниците имаха възможност да направят своето официално дефиле в различните градове на страната, без да ги вали.

БТА

И тази година не липсваха няколко дръзки атракции, но стилът и добрият вкус преобладаваха.

Несъмнено момчето, което се превърна в сензация в мрежата за няколко дни, е Марк Манчев от Кюстендил. Младежът реши да отиде на бала си само по... халат и чехли. Той сподели, че това „облекло“ всъщност не му излязло много евтино, но пък за сметка на това му било удобно през цялата вечер.



След „халатната визия“ друг абитуриент също се нарежда в ТОП 2 в класацията сред атракциите на тазгодишните балове. Това е Рашко от Пловдив. Той реши да се появи със златна каляска. Това се оказа подарък от семейството му, което дало 150 лв. за разходката с колесница.

БГНЕС

Всъщност лъскавото возило се е използвало и предишни години от абитуриенти, които решават да дойдат на бала си по ефектен начин. Обикновено досега момичета са избирали каляската, като са влизали в ролята на принцесата на бала. Този път .... е принц.



В Пловдив всяка година могат да се видят интересни визии на абитуриенти. Рашко показа, че и този път няма да има изключения. Интересна атракция беше абитуриентка, която направи впечатление не толкова с дързък тоалет, колкото с пристигането си. Младото момиче беше избрало да дойде с цяла група въоръжени с автомати мъже.

Младеж отново от Пловдив пък пристигна на бала, придружаван от момчета в рицарски одежди.

Пред Новотела и пред хотел "Тримонциум" в Пловдив, по традиция, дефилираха още много абитуриенти, като в една от вечерите гвоздеят на програмата бе зрелостник, който пристигна със... зелен трактор. Интересен начин на поява, която няма как да те остави незабелязан от всички. А и е невъзможно класната да те пропусне...



Освен атракциите, в Пловдив, впечатление направи и момиче, което реши да отиде на бала си с народна носия и гайдари.

В Пловдив: Момиче отиде на бала си с народна носия и гайдари (ВИДЕО)


Петя Вулджева избра да покаже фолклора и народните мотиви на фона на всякакви други варианти. Това не е случайно, тъй като тя е родом от Родопите и е закърмена с народните традиции и обичаи.

В София, през последните няколко години, абитуриенти започнаха да се събират пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ малко преди да отидат на официалната вечеря в ресторанта. И този път не пропуснаха.

БГНЕС

Зрелостниците бяха „заредени“ с димки, които оцветиха пространството около катедралата. Разбира се, това е чудесно място и за направата на много снимки, дори цели фотосесии.

Стилни абитуриенти имаше също така и в много други градове от страната, сред които - Бургас, Варна, Сандански, Хасково, Стара Загора, Русе, Видин, Исперих... Тази година впечатление направиха ярките цветни рокли на момичетата.

БГНЕС

Много от момчетата бяха избрали спортно-елегантна визия, като някои от тях избраха да бъдат и по-стилни, залагайки на елегантни костюми.

БГНЕС

На някои от автомобилите, превозващи абитуриенти, можеше да бъде видян вместо регистрационен номер табели с надписи – „АБИТУРИЕНТИ“ и „Отивам на бал“.