/ БГНЕС
Светът е динамичен, противоречив, а това означава, че България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев по време на тържественото събрание във Военна академия "Георги С. Раковски" по повод празникa на Сухопътните войски.
 
"Много се надявам, че най-сетне проектът за превъоръжаването на Сухопътни войски ще се реализира и ще даде това ново технологично ниво, което ще постави нашите офицери, сержанти и войници в среда, каквато заслужават и където могат да разгърнат своя потенциал", коментира Радев.
 
Той отбеляза, че това не решава всички проблеми и посочи, че те са сериозни и с особена сила в Сухопътни войски, защото там недокомплектът е най-голям, условията са изключително тежки, има нужда от много по-голямо внимание към бойната техника, индивидуалното оборудване, към социалния статус, към условията за професионално развитие и кариерно израстване.
 
"Убеден съм, че всички тези проблеми ще намерят своето решение, защото времето е такова, и България разчита на своите въоръжени сили и на Сухопътни войски", отбеляза държавният глава.