Румен Овчаров: Корабът на БСП не потъва
Румен Овчаров: Корабът на БСП не потъва / cнимка: Sofia Photo Agency
БСП София няма да бъде вътрешна опозиция, няма да стане заложник на лични и групови интереси, а ще бъде авангардът на партията. Това заяви лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров по време на отчета си за изборните резултати на пленум на градския съвет на столичната соцорганизация. Овчаров не се оттегли от председателския пост, но постави въпроса на обсъждане от съпартийците му.

„Не съм самозванец, който се е хванал за поста си с всички сили, но от друга страна не съм дезертьор”, обърна се към съпартийците си Овчаров. Той бе категоричен, че няма да излиза от политиката.

Лидерът на столичните социалисти отчете, че това са най-слабите резултати за БСП-София досега, но и че това е била най-тежката изборна кампания, проведена в условия на стачки и на тежка компроматна война от свои и от чужди срещу самия Румен Овчаров и съветниците от БСП.

Овчаров е категоричен, че по време на антикорупционния скандал с Топлофикация никой друг освен градската организация на БСП не е повел борба срещу Бойко Борисов с изключение на някои спорадични изявления на министър-председателя Сергей Станишев.

Овчаров нарече „кукловоди” хората, които са искали провала на БСП-София на изборите и неговата оставка с цената на това да пожертват партията и да управляват заедно с ГЕРБ.

Нито Румен Овчаров, нито столичната соцорганизация ще позволи да бъде въвлечена в сценарий, целящ дестабилизацията на партията и на страната, обеща лидерът на софийските социалисти.

„Корабът на БСП не потъва, още по-малко потъва БСП-София”, бе категоричен Овчаров.