Румен Гайтански бил на почивка в чужбина и се прибрал в момента, в който започнала акцията
Румен Гайтански - Вълка се е предал доброволно в полицията.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата, съобщиха от обвинението. Гайтански се е предал доброволно в присъствието на адвокат.

От държавното обвинение добавиха, че с оглед предстоящата мярка за неотклонение на Гайтански повече информация на този етап няма да бъде предоставяна.

Прокуратурата: С повдигнати обвинения са Мавродиев, Гайтански и представител на дружеството, усвоило кредита

Пред NOVA адвокатът на Гайтански Константин Симеонов заяви, че клиентът му се е явил доброволно вчера в Комисията за противодействие на корупцията. Той отишъл в 14.30 ч. заедно с друг адвокат. Оттам обаче ги върнали и пренасрочили призоваването на Гайтански за днес в 15 ч., когато бизнесменът се явил доброволно с адвокат Красимир Донков. Било му е предявено обвинение и е бил задържан за 72 часа, добави адвокат Симеонов.

„Вчера колегата Красимир Донков, заедно с Румен Гайтански, след като се свързаха сутринта с разследващите инспектори от Комисията за противодействие на корупцията, отидоха в 14:30 часа в КПК с идеята да се извършат съответните следствени действия. Вчера от Комисията ги върнаха – очевидно не са били готови постановленията, които днес били предявени. Върнаха ги и се разбраха да отидат в 15 часа днес”, уточни адв. Симеонов. Юристът обясни, че според него клиентът му не е бил издирван. 

Румен Гайтански бил на почивка в чужбина и се прибрал в момента, в който започнала акцията, подчерта адвокатът му. „Той въобще не е бил издирван, а това са приказки на хора, които нищо не разбират от наказателен процес и от оперативна работа”, твърди Константин Симеонов.

Припомняме, че акция в имоти, свързани с Гайтански и бившият директор на Българската банка за развитие Стоян Маврдодиев, беше проведена преди дни. Причината - съмнения за незаконно усвояване на кредит от ББР за около 150 млн. лв.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, Константин Костов/БТА