Акушерката Емилия Ковачева
Акушерката Емилия Ковачева / БГНЕС
18 години затвор при първоначален строг режим и изплащане на обезщетение от 400 000 лева - това е присъдата, която съдът наложи на акушерката Емилия Ковачева. Тя бе призната за виновна по обвинението, че умишлено е опитала да умъртви чрез побой четиридневната Никол през април 2015 година.

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Делото продължи повече от две години, а наказанието е по-голямо от 12-те години, които поиска прокуратурата и по-малко от доживотния затвор, който поискаха родителите на Никол. Пред журналисти те заявиха, че присъдата е едно добро начало, но ще я обжалват пред Апелативния съд.

"Объркан съм, защото емоциите са повече, да не ви се случва подобно нещо", каза бащата на Никол пред журналисти. Той е категоричен, че решението на Софийския градски съд не е краят, а "началото на края".

Записът на побоя над малката Никол е автентичен

"На този етап смятам, че присъдата е добро начало към следващата инстанция, защото ние ще обжалваме", каза още той. По думите му Емилия Ковачева сменила няколко пъти версиите си: "В началото призна всичко, после беше преуморена, след това имаше бели петна, сега казва, че не го е извършила".

Бащата сподели, че дъщеричката му е добре и е "голям бандит".