Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик. Училището е "Станислав Доспевски" в град Самоков.
 
11-годишно момиче почина след бой в училище

Всичко това се случва във втори клас от февруари, провери NOVA. Тогава детето, от което се оплакват родителите, е записано в класа. Преместено от друго училище, отново заради проявена агресия.
 

Родители на цял клас се вдигнаха на бунт срещу проблемен ученик
screenshot/vbox7


Отново бой в училище, учител станал свидетел на агресията (ВИДЕО)

Видеозапис показва конкретния случай. На него се вижда как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете. Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано.
 
Прокуратурата се самосезира за насилие на дете в ямболско училище

"Да, удря го, но не мога да видя, къде точно го удря, дали в челюстта, дали по главата, но се вижда че има замахване. Този запис е иззет от РУ-Самоков, провежда се разследване. Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете", обяснява Асенова.
 

Майката на проблемния ученик,срещу който се бунтуват другите родители
screenshot/vbox7


Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето има.
 
Училището не може да замества всички дефицити във възпитанието на децата

Детето обаче не може да бъде преместено, защото по закон, ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи.
nova.bg