Ученикът бил заплашван с нож и принуждаван да пуши трева
Родител отказа да пусне детето си на училище заради тормоз, на който го подлага по-голямо момче, предава NOVA. Ученикът разказал вкъщи, че е връзван зад сградата и принуждаван да пуши трева. Гонен е и с нож.

От Регионалното управление по образованието твърдят, че директорът не е информирал точно за такива случаи, но все пак има данни, че по-голямото момче е гонило по-малките, но извън сградата.

Тормозът в училищна среда - холистичен подход за превенция

„Когато той се прибра каза, че няма да отиде на училище, защото го е страх от момче, което го е гонило, за да го намушка с нож. Същото момче го е хванало и принуждавало да пуши трева. Учителка, случайно преминаваща, е успяла да окаже съдействие”, обясни майката Владимира Ангелова. 

Детето също разказа за случилото се. „Дойде при мен с червени очи и ме попита откъде съм. Когато му казах, че съм от Пещера, той извади ножка и започна да ме гони. Аз се качих бързо в автобуса, а шофьорът го изгони. Каза ми обаче, че на следващия ден ще ме заколи”, допълни момчето и посочи, че няма вражда с по-големия ученик.

Директорът на училището Теменужка Томчовска обясни, че е взела мерки. „Съставен е протокол, със случая са запознати и отговорните инстанции”, добави тя.
nova.bg