Реформаторския блок ще предложи номинация за премиер на президента Росен Плевнелиев. Срокът за това изтича днес.

От Блока са готови с предложението си за министър-председател на държавата. Това стана ясно от гостуването на военния министър в оставка Николай Ненчев в БНТ. По думите му човекът, който трябва да застане начело на държавата, трябва да е максимално консенсусен и има такъв човек.

Реформаторите продължават срещите с ГЕРБ и ПФ (ВИДЕО)

"Той трябва да е добър професионалист, да е почтен, да има широка обществена подкрепа, да познава политическия процес и знае как функционира държавата, да има необходимата смелост да проведе реформите. Има такъв", заяви Ненчев.

Реформаторите готови с номинацията за премиер бил смел и консенсусен
netinfo

ГЕРБ може да участва с министри в евентуален нов кабинет?

По-рано тази сутрин темата коментира и доц. Борислав Великов, зам.-председател на парламентарната група на Реформаторите. Петър Москов, Румен Христов и Найден Зеленогорски са тримата политици, които има възможност да заемат премиерския пост в евентуално правителство с мандат на Реформаторския блок и подкрепено от ГЕРБ, съобщи той пред NOVA.

Трите имена били обсъждани на срещата между представители на двете партии, провела се в понеделник. Четиримата министри на Реформаторите вероятно ще запазят постовете си. Това ще се случи и с министрите на ГЕРБ с изключение на Бойко Борисов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.