Разследват служителка на ДАИ – Сливен за подкуп
Разследват служителка на ДАИ – Сливен за подкуп / снимка: БГНЕС

Психоложка, която е главен експерт в Регионална дирекция „Автомобилна администрация” Сливен (ДАИ) е разследвана за подкуп, като срещу нея е образувано досъдебно производство, съобщиха от сливенската полиция. Директорът на Регионалната дирекция Иван Султанов потвърди, че срещу 33- годишната Десислава Дамянова е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 301, ал. 1 от Наказателния кодекс и тя веднага е отстранена от работа от шефа на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Володя Киров.

За Дамянова е подаден сигнал, че системно получава подкуп от граждани, които полагат изпит за психологическа годност. Икономическа полиция и извършила обиск на 22 октомври в кабинета на психоложката и оттам са иззети сумата от 2900 лева и вещи. Полицията е установила 15 лица, от които служителката е получила подкуп, като пет от тях са разпитани в качеството им на свидетели пред съдия.

По случая като обвиняем по досъдебното производство е привлечен и 47-годишният В.Ц. от град Сливен, който при явяване на изпит на 9 септември е предложил и дал подкуп от 100 евро, за да му се издаде положително заключение. За описаното престъпление се предвижда наказание “лишаване от свобода” до шест години и глоба до 5000 лева.

Новини от Сливен