/ Guliver/Getty Images
Мнението е на председателят на Славянското дружество в България Стоил Фердов
Разширяващата се ислямизация е опасна за културната идентичност в Европа
93398
Разширяващата се ислямизация е опасна за културната идентичност в Европа
  • Разширяващата се ислямизация е опасна за културната идентичност в Европа
Разширяващата се ислямизация може да доведе до сериозни деформации в културната идентичност в цяла Европа. Това коментира председателят на Славянското дружество в България Стоил Фердов при откриването на четвъртата научна конференция с международно участие, посветена на славянската идея.
 
От дружеството отчитат, че трябва да се засили славянската идея у нас, за да се съхранят ценностите ни и националната ни идентичност.
 
Стоил Фердов - член на Международната славянска академия на науката, изкуствата и културата и председател на Славянското дружество в България, коментира опасностите за Европа и славянските нации от засилващата се излямизация.
 
„Ислямът е смъртта на Европа”: Хиляди на протест срещу мигрантите

Президентът на Международната славянска академия Сергей Бабурин също взе участие в конференцията.
 
"За всички нас, за руския, за българския и за всички славянски народи, е важно да осъзнаем, че икономиката ни не може да съществува в противоречие с духовно-нравствените ни традиции, с историческия ни опит. И от страна на съвременна Русия, при всичките й вътрешни проблеми, тя може да предложи на своите приятели нещо повече от нефт и газ. Това е имунитетът, способността да се защити обществото от нравственото разложение и деградация. Това може да стане на основата на единството на народа, осъзнавайки своята цивилизационна уникалност, проникната от вярата на предците и основата на икономическия опит", коментира той.
 
Демокрацията в бившите френски колонии довела радикалния ислям в Европа

"Всичко това лежи в основата на славянската национална идентичност. Сега този наш имунитет се бори у нас, в Русия, с вътрешната зараза. Надявам се, че все пак ще победим и тогава вече ще можем да говорим за възраждане на социалната ни  принадлежност на всички нас към славянския свят. И тогава всички ние ще можем да действаме като едно цяло", заяви Бабурин.
 
Към 2050 година мюсюлманите в света ще са колкото християните

От Славянското дружество разкритикуваха идеите на глобализацията и осъдиха радикалния ислямски тероризъм.