Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в Софийската градска прокуратура (СГП), а след това в Съдебната палата. Той бе изпратен с бурни аплодисменти от свои симпатизанти и депутати от ГЕРБ. Причината е разпит по делото, известно като "Барселонагейт" и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт. 

Той влезе с автомобил на НСО в паркинга на сградата, без да се спира за коментар пред очакващите го журналисти. 

БГНЕС

Пред сградата на СГП се бяха събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ‐СДС. Той е получил призовка да се яви в 10 часа в Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура.

Обявиха кога прокурори ще разпитват Борисов за „Барселонагейт“

Симпатизантите му и депутатите от ГЕРБ го изпратиха с бурни аплодисменти на тръгване от СГП, а той ги призова да се върнат на работа в парламента.

Бойко Борисов остана под час на втория си разпит в прокуратурата. Той благодари на колегите си от ГЕРБ и си тръгна. 


В един и същи ден и час Бойко Борисов е викан на разпит на две места. Това са опити да се осуети правосъдната реформа такава, каквато в момента се обсъжда и конституционните промени, които се обсъждат, и е опит да се осуети съставянето на кабинет, заяви Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ.

Според него присъствието на членове на партията пред сградата на прокуратурата е символична подкрепа за техния лидер и изразява желание реформата в съдебната власт да продължи.

По думите на другия заместник-председател на партията Томислав Дончев от ГЕРБ ще продължат да изразяват подкрепата си за своя лидер по всякакъв начин.
Иван Лазаров, БТА