/ МВР
Специализираната полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и разпространението на дрога е проведена на 20 януари, съобщиха от МВР. 

МВР

Действията са осъществени от служители на отдел "Криминална полиция" в ОД на МВР-Бургас и колегите им от Районно управление-Несебър, под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на акцията е предприето претърсване на хотел в "Слънчев бряг". На последния етаж  криминалистите установили, че две стаи, стопанисвани от 47-годишен мъж от Несебър, са изцяло оборудвани и приспособени за наркооранжерия, в която при всички необходими условия били отглеждани над 100 конопени растения, засадени в саксии.

МВР

Намерени и иззети са: ръчно изработени и съобразени с кубатурата на помещенията филтри за неутрализиране на отделяната от растенията миризма, 11 нагряващи лампи с алуминиеви рефлектори, пригодени за отдаване на изкуствена светлина, специално инсталирана вентилационна система; уред за измерване на температура и влага; преобразуватели за ток; пет туби с различна вместимост, съдържащи различни подхранващи и наторяващи течности.

МВР

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство, събраните до момента материали са докладвани на Бургаската районна прокуратура и под нейно ръководство разследването продължава.