/ МВР
Разкриха две наркооранжерии при спецакция във Врачанско, съобщиха от полицията.

МВР

На 11 юни служители на ОД на МВР-Враца проведоха специализирана операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества.
 

След оперативно-следствени действия криминалистите предприемат претърсване на частен имот в село Голямо Пещене, собственост и обитаван от 62-годишен мъж.

Разкриха наркооранжерия във Велико Търново (СНИМКИ)

В двора на имота откриват вход към подземно съоръжение, което се оказало оранжерия с площ от около 25 кв.м., с изградена специализирана система за отглеждане на растения от рода на конопа.

МВР

Помещението е оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.  Иззети са  180  саксии с насадени растения от рода на канабиса с височина от 80 до 120 см.

МВР

В съседен имот със същия ползвател криминалистите откриват втора оранжерия със засадени в нея 66 растения от рода на канабиса с височина между 80 и 120 см.  Общо иззетата зелена листна маса е с тегло около 17 кг.

Разкриха наркооранжерия със 163 растения коноп (СНИМКИ)

В сгради в същия имот са намерени още чувал,  пликове и буркани, съдържащи  зелена суха листна маса - канабис с общо тегло около 5 кг.
 По случая е образувано  досъдебно производство.

МВР

Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.