/ МВР
Задържани са трима души
Полицаи от Разград и Исперих разкриха голяма наркооранжерия в село Свещари, съобщиха от полицията. Огромната по площ и оборудвана с модерни съоръжения оранжерия, е заемала цял етаж от бивша сграда на АПК в селото, ползвана в последните години за шивашки цехове.

МВР

В хода на извършените процесуално-следствени действия в две от помещенията, са открити 530 саксии със зрели растения канабис, а в съседни зали - 226 саксии с разсад.

Разкриха домашна наркооранжерия в Елин Пелин (СНИМКИ)

За развитието на канабисовите растения било изградено специално оборудване с датчици за влага, лампи и вентилатори, в помещенията имало торове и специално изградена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати.

МВР

При претърсването е иззето и голямо количество суха маса, подготвено за пласиране.

МВР

Установена е собственичката на сградата - 52-годишна жена, която по първоначални данни е предоставила за ползване част от помещенията на двама варненци - на 35 и 27 години, и 22-годишна жителка на село Разделна. 

МВР

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже и собственичката на сградата са задържани. Предприети са действия по издирването на съучастничката им, която при вида на полицаите, успяла да избяга.

МВР

Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност - производство и разпространение на наркотици, продължава под наблюдението на прокуратурата.