/ Kmeta.bg
Великденът ще бъде възможен в изнъвредното положение за 2000 души в нужда от Пещера и семействата им. Благодарение на най-голямата компания в региона - "Биовет" се осигуряват хранителни пакети за нуждаещи се хора, съобщава Kmeta.bg.

Фирмата на Кирил Домусчиев осигури 250 000 лева, с които се закупуват хранителни продукти и предпачни маски за хората. Пакетите вече се раздават. Идеята е хората в нужда да бъдат подпомогнати през седемица или две с дарението.

Расте броят на дарителите в борбата с COVID-19 (ВИДЕО)

Помощта ще отиде при хората от пенсионерските клубове, както и при тези жители на община Пещера на възраст от от 80 до 100 години. Те вече получават хранителните пакети осигурени от "Биовет".

Установено е, че много голяма част от тези хора са в неравностойно положение поради напредналата си възраст и не членуват в клубове или други обществени организации. Те са издирени от Община Пещера и списъкът е предоставен на дарителите, които са осигурили хранителен пакет за всеки един от тях.

"Ние искаме да помогнем на маскимален брой хора. За нас е важно да знаем, че именно тези хора ще получат нашата подкрепа“, каза изпълнителния директор на предприятието Ангел Желязков.

„Биовет“ АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

"Това, което правят от "Биовет" заслужава нашето уважение“, заяви 87-годишният бай Апостол, в момента на връчването на хранителния пакет. „Не знам какво има вътре, ама е бая тежък. Много благодаря, нека да са живи и здрави всички хора в завода, защото от здравето по-хубаво няма. Като стане човек на нашата възраст, започва да го осъзнава, заради това – нека да са здрави и винаги да помагат!“

Кампанията „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“ стартира на 9 април и по план трябва да обхване над 2000 души в неравностойно положение. До момента своите хранителни пакети получиха Пенсионерски клуб „Надежда“ гр. Пещера; Сдружение „Диабет“ гр. Пещера; Клуб „ВЯРА” гр.Пещера; Дружество „Вяра и Надежда“ с. Капитан Димитрево; Дружество „Надежда“ с. Радилово; Сдружение „Диабет“ с. Радилово; Основна общинска организация към клуб „Оптимист“ гр.Пещера, както и правоимащите от кв. „Луковица“ и кв. „Едиверен“.
Kmeta.bg