Стойността на откритата продукция е над 500 хиляди лева
Лабораторията е разкрита при специализирана полицейска операция, осъществена от криминалисти на Главна дирекция "Национална полиция", със съдействието на колегите им от ОД на МВР-Ловеч, проведена под ръководството на прокуратурата, съобщиха от полицията.

МВР

В рамките на действията е претърсен луксозен имот на територията на село Румянцeво, в близост до местното училище, където е открито помещението, оборудвано с високо технологични съоръжения за производство, с цел разпространение на марихуана.

МВР

В една от постройките са намерени около 1000 растения в процес на производство, както и голямо количество сухо вещество, съхранявано във фризер с вместимост 300 литра, готово за разпространение.

МВР

Установени са и съседни постройки, подготвяни за разширяване на това производство , съобщи  окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков уточни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца.

МВР

На 25 февруари, късно вечерта, е проведена специализираната полицейска операция, в резултат на която са установени и задържани на място трима мъже. Стойността на откритата продукция е над 500 хиляди лева.
 
МВР


По думите на Валентин Вълков, съоръженията в нарколабораторията се оценяват по първоначална преценка между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

МВР

Той посочи, че предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража на тримата мъже. По случая е образувано досъдебно производство.

Старши комисар Ленков благодари за осъществената отлична координация с Окръжна прокуратура Ловеч и ОД на МВР, благодарение на която е постигната и реализацията. 

Коментар по случая направи и главният прокурор Иван Гешев. "Системната работа на прокуратурата и МВР в противодействието на наркоразпространението отново дава резултат.
 

Разкрита е модерна лаборатория за производство на марихуана в ловешкото село Румянцево", написа Гешев в Twitter.