/ Thinkstockphotos
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Участниците са задържани на 20 юни при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански.

Разбиха международна банда за източване на банкови карти, арести и в България (ВИДЕО)

Групата е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен с прокарване в обръщение на фалшиви пари, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно марихуана.

Разбиха брутална банда, "запазена марка" им било нападението с мачете

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. В автомобила на един от участниците в групата са намерени 942 фалшиви банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

Разбиха престъпна група, занимавала се с нелегален внос на автомобили

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

Утре Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.