/ БГНЕС
Престъпна група, занимавала се с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от Европейския съюз и САЩ - обекти на кражби и застрахователни измами, както и с изготвяне на неистински документи, е задържана при специализирана полицейска операция на служители на МВР-Силистра в координацията с ГД "Национална полиция" и под наблюдението на прокуратурата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия по случая. В имоти, собственост на 55-годишен мъж, са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите.
 
Мъжът, който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на Районната прокуратура-Силистра, за срок до 72 часа.
 

БГНЕС


В хода на операцията са предприети претърсвания на адреси и на територията на областите Русе, Варна и Хасково. Били установени още четирима души, съпричастни към престъпната дейност.
 
Работата по изясняване и документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.