Разбиха група, целяща да монополизира наркопазара във Варна
Разбиха група, целяща да монополизира наркопазара във Варна / netinfo
Oбщо 10 души от варненския ъндърграунд са арестувани при планирана операция на криминалисти от сектора за борба с организираната престъпност вчера. Задържаните са искали да сформират автономна група, която да наложи монопол върху пазара на наркотици в морския град, съобщи директорът на ОДП – Варна комисар Веселин Петров.

Сред арестуваните е Николай Тошев Чирпанския, който се спряга за тартор на групата. Само до преди два месеца Чирпанския е излежавал присъда в затвора. Срещу него и другите задържани е образувано досъдебно производство за отвличане, изнудване и участие в престъпна група. Със силови средства - побой и нанасяне на прободни рани, 10-мата са принуждавали варненски наркодилъри да работят за тяхната групировка

Очаква се прокуратурата да удължи задържането им с още 48 часа до прецизиране на доказателствата по повдигнатите обвинения. Предполага се, че за четирима от задържаните прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянни мерки за неотклонение. Сред тях има и двама, които в момента изтърпяват наказание "лишаване от свобода" на лек режим. Това са Ангел Колев и Никола Аргиров.

Други новини от Варна