Рашкови разтакават делото срещу Веселин Христов от Катуница
Рашкови разтакават делото срещу Веселин Христов от Катуница / Sofia Photo Agency, архив

Пловдивският районен съд отново отложи делото за хулиганство срещу Веселин Христов, вуйчо на убития в Катуница Ангел Петров. Делото е заведено от прокуратурата заради внук на Кирил Рашков - Кристиян Илиев, който твърди, че Веселин Христов и жители на Катуница са го заплашили с убийство в пловдивско заведение.

На предишното заседание магистратите приеха искането на адвоката на Веселин Христов - Стефка Караджова, да бъдат разпитани още свидетели. Четирима от тези свидетели днес не се явиха на заседанието, обясни адвокат Караджова. Според нея делото вероятно ще бъде разтакавано във времето от фамилия Рашкови. По думите й, това е необяснимо за нея. Основният свидетел по делото Кристиян също не се яви в съда.

Единият от свидетели заяви днес пред съда, че не си спомня нищо, защото тренирал бокс и наскоро получил амнезия. До момента са разпитани близо 30 свидетели.

По-рано внукът на Кирил Рашков обясни пред Дарик, че наистина е бил заплашван с убийство от Веселин Христов. По думите на Кристиян, Христов му е казал, че „този път са много хора и ще го убие и излежи".

По време на делото срещу Симеон Йосифов - убиецът на Ангел от Катуница, внукът на Кирил Рашков заяви пред медиите, че е бил заплашен с убийство от Веселин Христов и още 30 души. Тогава Веселин Христов показа пред журналисти съобщение, изпратено до него през социалната мрежа Facebook от Кристиян. В него внукът на Рашков му отправя закани и го обижда. Според Веселин Христов думите на Кристиян не отговарят на истината и въпросната вечер между тях не е имало диалог. Той подчерта, че се опасява от лъжесвидетели, тъй като, по думите му, такива има много.