По-рано през деня министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обвини партия ГЕРБ в купуване на гласове.

"Искам да изразя безпокойство за ПП ГЕРБ, която активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта. Това е позорно за една политическа партия",заяви Рашков.

По думите му има известен политически активист от региона (Харманли), който чрез посредник и осигуряване на финансови средства, е ангажирал няколко души, които да гласуват за ПП ГЕРБ, като тези лица се разпитват пред съдия.

Акция за купен вот в Симеоновград: Задържаха мъжа и сина на кметицата

От ГЕРБ коментираха изказванията на вътрешния министър, като заявиха, че скандалните арести на активисти на ГЕРБ под претекст, че купуват гласове, изглеждат като поръчка.

"Акциите са концентрирани в Хасково. Ежедневие е някой да бъде тарашен. Разпитват се стотици хора всеки ден", разкри кандидат-депутатът от ГЕРБ в Хасково. "От това, което знаем, обадил съм се и съм проверил всички твърдения на Бойко Рашков и в нито едно от тях не намирам истина. Кметицата на Любимец си е вкъщи, а намерените списъци са за дърва", посочи Делян Добрев от ГЕРБ.

По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обвиненията на Рашков за купуване на гласове се правят, за да се отклони вниманието на хората от хаоса в държавата. 

Припомняме, че четирима души бяха задържани по подозрение за купуване на гласове в Симеоновград.