Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Остри реплики си размениха депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов и лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. Рашидов се почувства засегнат от думи на лидера на БСП към ГЕРБ и прочете декларация от парламентарната трибуна за свършеното от него като министър на културата два мандата.

"Щях да подмина поредната ви емоция, но няма да го направя, защото вие публично заклеймихте управляващата партия ГЕРБ с думите "шайка крадци", обърна се Рашидов към Корнелия Нинова.

"В крайна сметка кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт, да вадите имената и да слагате публична дамга на челата на управляващите, както еврейските звезди на Хитлер, коментира той. Това е недопустима клевета", заяви Рашидов.

Вежди Рашидов
БГНЕС

"А вие, г-жо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората", коментира Вежди Рашидов по адрес на Нинова. В своя защита Нинова отново обвини управляващите, че са убили животните на хората без причина и ще им търсят отговорност.

"Горд съм, че моето изкуство носи зад граница слава на моята държава, добави още той".  "Вие не сте единственият творец в България, те са хиляди", каза пък отговор лидерът на БСП.

На старта на политическия сезон: какви са посланията на партиите

Лидерът на БСП отбеляза, че днес след хилядите обещания на управляващите след катастрофата край Своге е трябвало да се гледа Законът за пътищата. "17 души убихте, днес трябваше да им решим проблема", заяви Нинова в края на изказването си.

Отлагат гледането на промените, заложени в Закона за пътищата

Това предизвика бурна реакция от депутатите на ГЕРБ, които я изпратиха от трибуната с въгласи "Ууу" и тропане по банките, а председателят на Народното събрание Цвета Караянчева й направи забележка, съгласно парламентарния правилник, защото е отправила обвинения към цяла парламентарна група.