"Инцидент като този променя съдбите на хората" - това каза пред NOVA Гергана Зашева - полицайката, която беше ранена от бомбичка по време на мача Левски-ЦСКА.
 
Това не е първият мач, който охранява: "Преминала съм специализирана подготовка. Участвала съм във всички възлови мероприятия до момента".

Левски спря ЦСКА към титлата, кървав инцидент беляза дербито (ВИДЕО)
 
Младата полицайка допълва, че случилото се няма да я пречупи. „Получих подкрепа от близките си, от колегите си, които са неотлъчно до мен. Тяхната подкрепа е незаменима. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички”, споделя Гергана.
 
Полицай Зашева припомни, че част от задачите на служителите на Дирекция „Жандармерия“ е да охраняват всякакви мероприятия. Тя е категорична: "Инцидентът не ме пречупи. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот.“

Хулиганът, хвърлил бомбичка на вечното дерби, се предал сам на полицията (ВИДЕО)
 
"Инцидент като този променя съдбите на хората. В ситуация като моята може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката“, коментира още Зашева.
 
Междувременно съдът остави в ареста мъжа, задържан за хвърлената бомбичка.

Оставиха в ареста мъжа, който рани тежко полицаи с бомбичка, той им се извини
nova.bg