/ iStock/Getty Images
Днес времето ще бъде слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от изтоксевероизток, който след обяд постепенно ще отслабва. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, източните райони до 7-8°.

Април започва със сняг, ще има и температури до 28 градуса

Максималните температури ще са между 12° и 17°. По Черноморието ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Привечер вятърът постепенно ще започне да отслабва. Времето ще е предимно слънчево.

/ iStock/Getty Images

Максималните температури на въздуха ще са: 9°-14°. Температурата на морската вода ще е 9-10°. Над планините ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа силен до бурен вятър от изток-североизток, който през деня постепенно ще отслабва.

В понеделник валежите спират

Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 3°. През следващите три дни ще бъде слънчево. В сряда вятърът ще се задържи от изток-североизток, в източните райони все още до умерен, в четвъртък - ще отслабне, а в петък ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са от минус 1°-минус 2° на места в Северна и Западна България до 4°-6° в източните райони. Дневните бавно ще се повишават и в петък максималните ще са между 16° и 21°. 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ