/ БТА
В петък привечер всички преговарящи партии одобриха и подписаха коалиционното споразумение. Затова днес от 10:00 ч. на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи и мандата за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание „Продължаваме промяната“.

След това от 13:00 ч. в сградата на Народното събрание те ще представят структурата и състава на Министерския съвет.

Бъдещото правителство се очаква да бъде гласувано в пленарната зала в понеделник (13 декември). Така народните представителите ще трябва да се съберат на извънредно заседание, тъй като редовното е чак в сряда.

Радев връчва мандата на „Продължаваме Промяната“ на 11 декември

Финалните текстове по коалиционното споразумение за съставяне на правителство бяха готови още четвъртък. На лидерска среща между четирите формации бяха изчистени появилите се забележки. А вчера, в края на деня Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на "Продължаваме Промяната", потвърдиха подписването на коалиционното споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

"Споразумението беше подписано от всички наши коалиционни партньори", заяви Кирил Петков.

Коалиционния договор са подписали лидерът на ИТН - Слави Трифонов, председателят на БСП - Корнелия Нинова, и Христо Иванов от "Демократична България".

Подписаха коалиционното споразумение за съставяне на правителство

Според Петков, всеки от коалиционните партньори ще носи отговорност за отбора, който предлага.

"Тези хора стават един общ отбор - отборът на България, и ние ще изискваме резултатите, които всички заедно сме се съгласили, че трябва да постигнем", категоричен бе той.