Пътните настилки на места в страната са заледени
Пътните настилки на места в страната са заледени / Sofia Photo Agency

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщават от АгенцияПътна инфраструктура".

Пътните настилки в страната са сухи, като на отделни места има мокри и частично заледени пътни участъци, те ще се почистват и опесъчават. Пътната настилка на автомагистралите е суха, с мокри пътни участъци, особено по сенчестите и усойни места. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в област Ямбол, както и в районите на Лом, Своге, Костинброд, Сливница, Драгоман, Костенец, Карнобат, до 100 м в Шумен, Луковит, Кнежа, Левски, Нови Пазар, и до 150 м в Силистра, Хасково, Стара Загора, Прохода на Републиката.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишки и Дюлински, както и Троянският проход за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета и по пътя Батак - Доспат. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча - Копривщица, над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки пътнотранспортни произшествия, съобщават Съюзът на българските автомобилисти. Един е загинал и 19 ранени миналото денонощие, от които един е с опасност за живота. В района на София са станали 217 леки и две тежки катастрофи, с двама ранени.