Пътищата в страната са мокри и заснежени
Пътищата в страната са мокри и заснежени / Sofia Photo Agency, архив

Пътните настилки в страната са мокри и заснежени, по високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени, съобщиха от СБА.

Пътните настилки на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" са мокри, с опасност от хлъзгави пътни участъци в районите на мостовете и виадуктите. Настилката на магистрала "Марица" е суха.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Ловеч и по пътя Ловеч-Плевен в местността "Люляк".

Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Върбишкият, а Дюлинският - само за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 3,5 тона по пътя Панагюрище - Стрелча, над 10 тона през прохода "Шипка", "Петрохан", "Вратник", по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци, -Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков и Бургас - Слънчев бряг.

Ежедневно за времето от 5.30 ч до 8.50 и от 16.30 до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник - София през кв. "Владая".

Опасност от подащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, Хаинбоаз, по пътя Нови Искър - Лъкатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград и Момчилград-Крумовград.