/ Георги Димитров
Петър Тодоров, който прегази 15-годишния Филип Арсов на столичната улица "Гурко" в началото на септември миналата година е пуснат от ареста. Решението мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд, предава БНТ.

Разследването на тежката катастрофа, при която момчето загуби живота си вече е приключило и материалите са предявени на родителите на Филип Арсов.

В памет на 15-годишното момче: Протест в София на мястото на трагедията


Предстои прокуратурата да предяви материалите и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров. Когато процедурата приключи наблюдаващия прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд.

Тодоров е обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км/ч, той е шофирал по малката централна улица с 88 км/ч, освен това е бил зад волана с 2,2 промила концентрация на алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Шишман" на пешеходната пътека е пресичал 15-годишния Филип Арсов. Въпреки това, Петър Тодоров не е натиснал на спирачката, а продължил, блъснал момчето и то издъхнало на място. По време на катастрофата в колата на Тодоров се возили жена и нейното дете.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БНТ