/ Георги Димитров
Обвиняемият заявил, че е изпил шест бири, преди да се качи да шофира. Според експертиза той е шофирал с близо 60 км/ч над ограничението
Софийският апелативен съд остави в ареста Петър Тодоров. Той е обвинен за тежката катастрофа в София, при която на пешеходна пътека загина 15-годишно момче.

Решението е окончателно. 

Пиян шофьор блъсна и уби дете на пешеходна пътека в София

Трагичният инцидент стана на 2 септември, малко след 21.00 часа. Обвиненият Петър Тодоров е блъснал момчето, пресичало на пешеходна пътека по улица "Гурко". 

Кръвната му проба показа наличие на над два промила алкохол.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение. От прокуратурата смятат, че наложеното задържане от Софийския градски съд е правилно.

Според разследването Тодоров е имал достатъчно време и видимост да реагира, за да не се стигне до произшествието. Тодоров е карал след употреба на алкохол, резултатът от пробата е 2,1 промила. Той заявил, че е изпил шест бири, преди да се качи да шофира. Според експертиза той е шофирал с близо 60 км/ч над ограничението. Тодоров каза пред съда, че страшно много съжалява.


По време на последното съдебно заседанието стана ясно, че Тодоров се е движил и с превишена скорост - с 88 километра в час при ограничение от 30 километра.

В 18 часа ученици от столичното 32-ро училище ще направят шествие от сградата на учебното заведение до мястото на катастрофата.
Агенция „Фокус“, Константин Костов/БТА