/ БГНЕС
Освободени са под парична гаранция от 600 лева на човек, но СРП ще обжалва решението на съда
Софийският районен съд (СРС) отхвърли искането на столичната прокуратура за лицата, които са ударили полицаи по време на протеста пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), да бъдат задържани под стража, предаде БГНЕС.

Вместо това магистратите им наложиха мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 600 лв. на човек.

Напрежение и сигнал за обгазени на протест пред МРРБ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те трябва да внесат гаранцията в 7-дневен срок. На заседанието присъстваха привърженици от протеста, които пречеха на работата на съдебния състав, и което е довело до намеса на съдебната охрана.

От Софийската районна прокуратура заявиха, че не са доволни от постановената мярка и ще я обжалват. Преразглеждането ѝ ще се гледа на 6 февруари от Софийския апелативен съд.

Полицайка за протеста пред МРРБ: Удряха мен и колега с метална тръба


В понеделник по време на протест пред МРРБ заради водната криза в Перник участници от митинга се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на ведомството. При действията им бе счупена входната врата на министерството, а двама служители на реда пострадаха от хвърлен предмет и от удар с дръжката на знаме. Сблъсъците принудиха полицаите да използват лютив спрей срещу протестиращите.
БГНЕС