/ ThinkStock/Getty Images
Пуснаха под гаранция колоездача, блъснал дете в столичен парк
97406
Пуснаха под гаранция колоездача, блъснал дете в столичен парк
  • Пуснаха под гаранция колоездача, блъснал дете в столичен парк
Пуснаха от ареста колоездача, блъснал дете в Южния парк в столицата. Софийският градски съд констатира, че няма опасност обвиняемият Борислав Миланов да се укрие, както и да извърши друго престъпление. Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” на колоездача бе заменено с по-лека “парична гаранция” в размер на 1000 лева. 

Според Софийски градски съд има достатъчно събрани доказателства, че Борис Миланов е прегазил 1-годишната Теа. В заседателната зала обаче съдът подчерта, че
основна причина за бързия процес е това, че обвиняемият сам се е предал ден след инцидента. Не е налице и риск Миланов да се укрие. Съдът отбеляза, че обвиняемият има криминални прояви в миналото, но те са били леки и не може да се счита, че той е с висока степен на обществена опасност. Пред съда 24-годишният мъж каза, че иска да бъде освободен, за да може да работи и да помогне с каквото е нужно на пострадалото момиченце.


9 май: Колоездач блъсна дете в столичния Южен парк и избяга (СНИМКИ)
 
 

ИЗВЪРШИТЕЛЯТ Е ЗАЛОВЕН! Благодаря на всички съвестни граждани за съдействието! ----- Вчера към 18:30ч в Южен парк...

Публикувахте от Miroslav Dzhokanov в 9 май 2018 г.

Инцидентът стана вечерта на 9-ти май.  Боряна Джоканова извела дъщеря си на разходка в Южния парк. Малката Теа била на полянката, но в момента, в който направил крачка да излезе на алеята я помел колоездачът. По думите на майката детето е влачено около 2 метра, докато обвиняемият опитвал да спре.

Колоездачът, блъснал дете, се предаде в полицията

Боряна Джоканова разказва, че  Миланов избягал веднага след инцидента и не е указал помощ на детето. Майката на момиченцето успяла да заснеме с телефона си виновника за инцидента. 1-годишното дете беше откарано в болница със счупено краче и сериозни натъртвания по тялото.

След като бащата на Теа публикува снимки и подробности за случилото се и инцидентът беше отразен от медиите, Миланов сам отиде в полицията и направи пълни самопризнания.
След задържането на колоездача стана ясно, че той е осъждан два пъти. През 2015 година му е наложено наказание парична глоба за притежание на наркотици, а през 2016-а  е осъден на пробация за шофиране без книжка. В заседателната зала днес стана ясно, че наложеното му наказание е било изтърпяно. Ако бъде признат за виновен, Миланов може да бъде осъден на пробация или на 1 година лишаване от свобода.