Колоездачът, блъснал малко момиченце в Южния парк в София, се е предал снощи в полицията. 24-годишният Борислав Миланов сам е отишъл в районното управление, след като бащата на пострадалото дете публикува във фейсбук снимки и подробности за инцидента. Велосипедистът е задържан в полицейския арест. Момиченцето е в болница със счупен крак.
 
Колоездач блъсна дете в столичния Южен парк и избяга (СНИМКИ)
 
 

Вчера към 18:30ч в Южен парк (София) това лице прегази дъщеря ми с бясна скорост и избяга от местопроизшествието. Ако...

Публикувахте от Miroslav Dzhokanov в 9 май 2018 г.
Колоездачът блъснал детето в сряда вечерта в парка, където то било с майка си. След това избягал и не указал помощ на момиченцето.

"Докато се разхождахме, коментирахме с другите майки, че по алеята е като магистрала, беше пълно с хора с всякакви превози средства. Отивахме към полянката дъщеря ми да играе с другите деца, тя се измъкна и излезе от полянката и в този момент колоездачът я сгази. Видях само сблъсъка и как той я влачи. По моя преценка я влачеше около 2 метра", разказа майката на детето пред NOVA.

Думите на жената тя взела детето си, което плачело, "от под задната гума", а след това видяла, че по корема има отпечатъци от гумите и рани.

Колоездачът спрял, ослушал се какво става и след това избягал. Другите родители разговаряли с него, но той не казал нищо лично на майката. Когато тя видяла, че тръгва да бяга, извадила телефона и го снимала.

Родителите подали сигнал в 4-то районно полицейско управление веднага след инцидента, но полицията не успя да открие извършителя.