/ iStock
Условията за туризъм в планините са лоши, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Очаква се снеговалеж през деня, температурата е около нула градуса. 

На Витоша, в Стара планина и Родопите има мъгла, а в Рила е облачно. От ПСС препоръчват днес да не се предприемат преходи в планината. Пистите и съоръженията по курортите работят

През нощта около 2:00 ч. спасителите са оказали помощ на младежи в района на хижа „Офелиите“ на Витоша, които са закъсали с автомобила си, имали проблем и с батериите на телефоните си. Младежите правили нощен излет в планината с кола, обясниха от службата.

Облачно и мъгливо време за последния работен ден от седмицата

Туристите да зареждат батериите на телефоните си добре, за да може да има комуникация, препоръчаха планинските спасители.  

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология над планините днес ще е предимно облачно, мъгливо, с превалявания от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.
Таня Тодорова, БТА