/ iStock/Getty Images
Температурите в планините днес са около минус 10, минус 15 градуса. Времето е тихо като цяло и ясно, слънчево е и условията за туризъм са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

От службата посочиха, че освен нормалния травматизъм по пистите, други регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие няма. 

С малки изключения, в курортите работят всички съоръжения. Снежната обстановка е добра и ако времето се запази като днес, ще е подходящо за туризъм през почивните дни, отбелязаха още от ПСС.

Край на ледените дни, идва промяна във времето

Събота и неделя вятърът ще е слаб със западна компонента, като в много райони временно ще стихва, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В събота времето ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. 

В неделя, 12 февруари, облачността ще е значителна, на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - без промяна.

В местността Узана времето ще бъде подходящо за любителите на зимни спортове и планински туризъм. В събота и неделя отворени ще са ски писта „Завоя“ и ски зона Емар, съобщиха по-рано тази сутрин от Община Габрово. 
Таня Тодорова/ БТА