Проверката на МИЕ в Топлофикация била за прикриване на хора
Проверката на МИЕ в Топлофикация била за прикриване на хора / netinfo

Първата проверка в „Топлофикация - София” беше разпоредена от министър Румен Овчаров с цел да се прикрият хора в дружеството. Резултатите от нея ме усъмниха и наредих извършване на втора, която установи лукс и разкош, в които е работил бившият директор на фирмата Валентин Димитров. Това каза кметът на София Бойко Борисов по повод думите на министъра на енергетиката в предаването „Седмицата” на Дарик радио, че първата проверка в „Топлофикация - София” е била ефективна, а назначената ревизия от столичния кмет е заради нарушени интереси и плод на PR акция.

Борисов подчерта още, че върхът на нахалството е да се прехвърля вина върху общината за това, че служителите й си вършат работата. Според кмета на София министър Овчаров е длъжен да направи всичко възможно да не се затваря АЕЦ „Козлодуй” и страната ни да остане енергиен център на Балканите.

В отговор на министерските думи за „Топлофикация” столичният кмет каза още, че би било редно министърът да признае, че този път греши, и „да довършим проверката в „Топлофикация”, след това да предприемем съвместни действия за оздравяването й. Но със или без него аз ще предложа на Общинския съвет наши мерки, които биха били успешни”, категоричен беше Борисов.

Помолен да коментира позицията на Румен Овчаров за бъдещето на ядрената ни централа, столичният кмет каза: „Това, че затваряме централи, ме кара да си мисля, че правителството на Жан Виденов, в което г-н Овчаров беше най-важният му министър, сега ще ни се види много добро правителство. А що се отнася до Костов и Царя, аз нито в един момент не съм ги подкрепил, че са водели такава политика спрямо АЕЦ Козлодуй. Но именно г-н Овчаров лъжеше червения електорат, че той ще направи нещо за АЕЦ Козлодуй. Затова той е много грешен. Иначе аз действително ще използвам целия си авторитет, ако можем да спасим част от електроцентралата. Трябва да се изпълнят всички препоръки, ако има такива, и централата да остане да работи. В противен случай София ще стане като дискотека – да включваме и изключваме осветлението на режим.”