/ БГНЕС
Проверяват обществената поръчка на БАБХ, каза премиерът
98461
Проверяват обществената поръчка на БАБХ, каза премиерът
  • Проверяват обществената поръчка на БАБХ, каза премиерът
Ще бъде извършена проверка по случая с обществената поръчка на Агенцията по безопасност на храните за препарати срещу чумата по дребните преживни животни. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов. Той увери, че конкурсът ще бъде анулиран, ако се установят нередности.

Борисов заяви, че ще провери защо създадена преди месец компютърна фирма е била избрана от Агенцията по храните да достави препарат, с който да бъде диагностицирана чумата по овцете и козите. Обществената поръчка е за над 336 хиляди лева без ДДС. "Ако са направили такъв заход и такава работа, ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да ви го обещая. Отговорът може да го получите и до края на деня. Не искам всеки ден да се обясняваме на кой ли не", каза Борисов.

Как фирма с 500 лв. капитал спечели обществена поръчка за над 300 000 лв.
 
Вчера стана ясно, че фирма с основна дейност продажба на компютри и капитал от 500 лева ще доставя тестове за потвърждаване на чума по животните за над 300 000 лв.

Междувременно от пресцентъра на БАБХ съобщиха, че в сградата на агенцията ще се проведе пресконференция по повод обществената поръчка, възложена от Агенцията за доставка на препарати за диагностика на чумата по дребните преживни животни.