Мария Иванова
Мария Иванова / nova.bg
Инспекцията по труда влезе на проверка при бившия работодател на Мария Иванова, която изостави 3-месечното си бебе, съобщава bTV.Прокуратурата повдигна обвинение на Мария Иванова – майката, която изостави тримесечния си син Александър в градинка в столичния квартал "Младост" преди два дни.

Майката, изоставила детето си: Направих глупост, бях в безизходица

Последно тя е работила в заведение и твърди, че трудовият й договор е прекратен няколко дни преди да започне болничният й за бременност и раждане.

С това прекратяване жената е лишена от майчинство, което НОИ изплаща. Твърди също, че шефът й я е принудил да подаде молбата за напускане. 

Бившият работодател на Мария обаче отрече пред bTV да я е принуждавал. „Не е вярно, тя сама си написа молбата, каза, че не й стигат парите, че иска да напуска”, заяви Стоян Площаков. 
На въпрос защо една жена би напуснала малко преди да роди, той отговори: „Аз лично не знам, тя си беше изключила и телефоните, нямаше достъп до нея".
 
Площаков твърди, че не е знаел, че жената е бременна.
 
Повдигнаха обвинение на майката, изоставила детето си

Мария Иванова е обвинена за това, че е оставила без надзор и достатъчно грижа детето си и може да получи до 3 години затвор или парична глоба до 5000 лева. Пред разследващите Мария отново разказала, че е безработна, живее в крайна бедност и оставила детето си с надеждата, че някой ще го намери и гледа по-добре.