/ БГНЕС
Представители на синдикатите посрещнаха със своеобразен протест заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, който е на визита у нас.

Стефан Янев на среща с Франс Тимерманс

Тимерманс, който отговаря за Зеления пакт, е на среща с премиера Стефан Янев, а двамата вероятно ще обсъдят и Плана за възстановяване, приет на вчерашното заседание на българското правителството.

БГНЕС

Те твърдят, че ние отказваме да водим разговори за това как да проведем справедлив зелен преход. Сега използваме възможността да го срещнем лице в лице, за да каже точно как да стане това, за да не останат десетки хиляди хора без работа, да не останем без ток. Между другото в момента голяма част от София няма ток.

Интересно е дали това се случва и в други големи градове на страната, защото това, което знаем е, че някои големи фирми са помолени да правят планови ремонти, така че да може да се облекчи напрежението в страната“, заяви Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

Франс Тимерманс
БГНЕС

Протестиращите носят със себе си запалени свещи, с които намекват на изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия за предизвикателствата, които зеленият преход поставя пред нашата икономика и енергетика.

БГНЕС

Основаната теза на ЕК е: „Никой няма да остане зад борда“. Когато казваш това, то не предполага десетки хиляди хора да останат без работа, а цяла една държава да остане без ток“, посочи още Ваня Григорова.
БГНЕС