/ БГНЕС
Протести в Своге ще има, докато пътят не се ремонтира
98635
Протести в Своге ще има, докато пътят не се ремонтира
  • Протести в Своге ще има, докато пътят не се ремонтира
Малко преди 18 часа приключи протестът в Своге с искане опасният участък, където при катастрофа на 25 август загинаха 17 души, да бъде ремонтиран веднага. Днес пътят беше затворен за повече от 15 минути, каза за Дарик един от организаторите Костадинка Апостолова.

Своге на протест за пътя
 
Ето какво още каза Апостолова: "Искам да започна с призив към целия народ: събудете се, народе български! Елате в Своге и ни подкрепете! Утре някой от вас може да пътува по Искърското дефиле. Призоваваме всички, които са свободни и съпричастни с тежката катастрофа, всеки, който има сърце и иска да пътува по българските пътища, да дойде и да ни подкрепи. От 30 август всеки ден ще се събираме от 8.30 часа при река Искър, където падна рейсът убиец, докато управляващите не изпълнят нашите искания и не оправят пътя. Нека спрем кражбите и корупцията с позволените пари за ремонтите на пътищата в цялата държава. Нека всички пътища бъдат правени качествено и да няма повече жертви от такива нелепи инциденти!"

Своге протест
БГНЕС

Своге протест
БГНЕС

Костадинка Апостолова се обърна към управляващите: "Чуйте нашите искания. Защо ни убивате с вашите безотговорност и безхаберие? И вашите деца и родители, близки и приятели пътуват по нашите пътища. И при тях може да се случи инцидент, никой не е застрахован!"
 
Паметта на загиналите беше почетена с минута мълчание. Протестите ще продължават, "докато не дойдат машини да ремонтират първо злополучния завой и после цялата отсечка Нови Искър - Ребърково". На протеста днес имаше хора от цялата община Своге. "Движението беше спряно по-далече, имало е група и от Нови Искър", каза още Апостолова.

Своге протест
БГНЕС