Протест в Плиска, искат оставката на кмета
Протест в Плиска, искат оставката на кмета / снимка: DarikNews.bg, Шумен
Протест в Плиска, искат оставката на кмета
63001
Протест в Плиска, искат оставката на кмета
  • Протест в Плиска, искат оставката на кмета

Около 80 жители на Плиска се събраха на протест в центъра на града, с искане кмета Христо Илиев да си подаде оставката. Илиев е градоначалник вече пети мандат.

С викове оставка и издигнати плакати с надписи „Крадец!”, „Искаме спокойствие”, „Спри заплахите” и „Съд за кмета!” протестиращите преминаха разстоянието от читалището до кметството в Плиска.

На площада в града демонстративно беше запалена възглавница, а жителите попитаха „Трябва ли това да се случи с някой от нас за да си подаде кмета оставката”. Те твърдят, че градоначалникът Христо Илиев ги заплашва, а по думите им за толкова години нищо не е направено за Плиска.

„За толкова мандата абсолютно нищо не е направено, само се руши и нищо не се прави”, каза Иванка Янчева. Тя твърди, че кметът заплашва хората по всякакъв начин. „Казва, че ще ги маха от работа, ако някой не е на работа, че няма да го назначи на работа”, заяви тя.

„Преди няколко години ни запалиха работилницата”, заяви Марин Петров, чиято съпруга също била кандидат за кмет на предходните избори. Петров обвини кмета за палежа. Друг от протестиращите пък твърди, че Илиев го е бил.

Пред Дарик кметът на Плиска Христо Илиев отрече да е заплашвал или бил когото и да било. „Абсолютни глупости, даже напротив тук ако започна да ги изреждам едва ли ще остане човек на който не съм помагал”, каза той. Илиев добави, че всички пари, които кметството получава и разходва се отчитат в края на всеки месец. Кметът добави, че работи за жителите на града и в помощ на Плиска. „Това и правя всеки ден”, каза още Илиев.

Недоволните жители обаче бяха категорични, че протестите ще продължат докато Илиев не подаде оставка. Заявиха, че му поставят срок от 48 часа и ако не направи това ще излязат отново на протест, като този път се заканиха да направят жива верига на магистрала „Хемус”.

Други новини от Шумен