/ Георги Димитров
Над 15 души от различни организации и области влязоха на среща в земеделското министерство. Те излязоха в рамките на 5 минути, както бяха обещали по-рано.

На жълтите павета те имаха специално издигната сцена, от която заявиха: "Другия път ще дойдем с говедата, с тоягите, с вилите и ще покажем как българският фермер си защитава правата".

Георги Димитров

Преди да се качат в Министерството, протестиращите обявиха, че ще влязат в него само за да напомнят какви са исканията им и да настояват срещата да бъде в Министерски съвет.

Георги Димитров

На излизане Димитър Зоров коментира, че са ги вкарали в зала, в която никога не са влизали, и не са се разбрали. Протестиращите се насочиха към МС и настояват за среща с премиера акад. Николай Денков.

Георги Димитров


Според Синапов исканията им могат да бъдат реализирани ако се предприемат правилните стъпки. “Ако правилно бъдат разпределени средствата, ставките ще се вдигнат”, каза той и увери, че ще продължат да отстояват интересите на фермерите.

Георги Димитров


“Спрете да унижавате тези хора като си стоите зад тези прозорци и не ги каните. Г-н премиер, знаете ли къде ни приеха в Министерство на земеделието, приеха ни в избата. Искаме среща с премиера и парламентарно представените сили”, категоричен е той.

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров

БГНЕС/ Агенция "Фокус"