/ БГНЕС, архив
Моето мнение е, че доверието е ключов фактор в съвременната образователна система и ние трябва да работим за това да увеличим доверието към учителя, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след среща, посветена на взаимодействието между родители и учители по случаите на насилие.

Просветният министър не подкрепя идеята за камери в учебните стаи

След срещата стана ясно, че всички участници осъждат случаите на агресия в училище, както към децата, така и към учителите, така и между децата. "До голяма степен се обединихме около становището, че е недопустимо използването на средства за заснемане в класните стаи", каза министърът и посочи и неговото лично мнение. "В същността на съвременното образование е доверието към учителя", подчерта той.

Учители плашат със стачка, ако родители подслушват работата им

Председателят на СБУ Янка Такева подчерта, че е направила няколко предложения на срещата. "Ясно и категорично всички участници в срещата да се противопоставим на нерегламентираните средства за подслушване и видеонаблюдение. Съжалявам, че това не беше прието", каза синдикалният лидер.

Всички училища в страната с охрана, огради и камери

Тя изрази дълбоката си убеденост, че МОН трябва да разработи стратегия за възпитателната работа, за да подпомогне обществените съвети, както и че трябва да има договор между родителите и административното ръководство, при постъпването на детето в училище или в детската градина.  
 
БГНЕС