Прокурорът Томов: Искането на Велчев е неоснователно
Прокурорът Томов: Искането на Велчев е неоснователно / netinfo

Главният прокурор Борис Велчев поиска имунитетите на варненските прокурори Тони Томов и Карен Бейлерян. Причината е, че срещу двамата магистрати е образувано досъдебно производство, след като варненската адвокатка Дияна Иванова подаде жалба срещу тях във Върховната касационна прокуратура. В нея се твърди, че Тони Томов и Карен Бейлерян са я принудили да даде неверни показания по извършваща се проверка от варненската Военно-окръжна прокуратура.

Инцидентът, заради който е образувано досъдебното производство, станал през юни т.г. В жалбата се твърди, че близък на единия от прокурорите полицай е ударил шамар на мъж по време на разпит. Като свидетел на случая адвокат Дияна Иванова подава жалба, след което двамата магистрати започнали да я заплашват, че ако не оттегли показанията си, ще престанат да я назначават като служебен защитник по съдебни дела.

Като неоснователно определи искането на главния прокурор разследваният магистрат Тони Томов. Според него образуваното досъдебно производство е тенденциозно.

Коментарът на окръжния прокурор Карен Бейлерян е, че показанията на адвокатката са измислени, но той не пожела да коментира кой би могъл да има интерес от неговото отстраняване.

Чуйте двете интервюта с Тони Томов и Карен Бейлерян съответно в двата звукови файла.