Проведе се поредно заседание по едно от делата за побой срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов.

"В затвора е пълно с провокатори. В началото допуснах грешки, но 4-5 месеца не съм наказван. Преди може да съм демонстрирал агресия, но вече не. Моля за вашето благословение". Това каза 19-годишният Михайлов, цитиран от "24 часа". Той помоли Софийският районен съд да го пусне на свобода, защото бил зад решетките вече 11 месеца.

"Ако ме пуснете под домашен арест, се прибирам директно у дома. Въобще не искам да излизам с друга мярка. Трябва ми само да съм при моите хора", каза още Михайлов. 

Съдът реши: Пробация и безвъзмезден труд за прокурорския син след побой в Созопол

За това, че вече се е променил, той даде за пример, че в началото на съдебното заседание "възпитано, не агресивно", попитал прокурора Георги Иванов как е. А поведението му бе определено като  "чисто човешки".  

Според адвоката му, когато клиентът му бил спокоен, бил "много оперативен". Понякога не спял с часове, защото лампата в килията светела. 

Съдът обаче отказа да го пусне от затвора, като посочи, че все още не е отпаднала опасността от извършване на престъпление. В залата не се явиха четирима от свидетелите. Те са представили документи, че са болни. Прокурорът по делото Георги Иванов поиска заседанието да се отложи, но съдът не се съгласи. Защитата на Михайлов поиска част от свидетелите да отпаднат.

Защитата на прокурорския син от Перник поиска част от свидетелите да отпаднат

Припомняме, че прокурорският син е подсъдим за извършването на 8 престъпления, сред които нанасяне на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди, както и закана с убийство. Преди около месец той се призна за виновен по друго дело за побой в Созопол, като се споразумя за година и половина пробация.

 
24 часа