Прокурорският син Васил Михайлов от Перник сключи споразумение с държавното обвинение в Бургас и беше осъден на пробация за от 1 г. и 6 м. за побой в Созопол. Той се призна пред съда за виновен.

Михайлов трябва да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Съдът отмени и мярката му за неотклонение подписка. Делото в Бургас е за нанасяне на средна телесна повреда на Петър Гюмов, в края на август 2021 година. До побоя се е стигнало след спречкване между две компании на алея пред дискотека в морския град. Пострадалият е получил юмрук в лицето и е претърпял няколко операции на носа. Той днес обаче не се яви в съда и отказа да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Поискал е от съда да бъде счетен за защитен свидетел.

Прокурорският син Васил Михайлов се изправя и пред съда в Бургас (СНИМКИ)

„След оценка на целия доказателствен материал беше взето предвид доказателството, че подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това беше взето и предвид и процесуалното му поведение, което беше добро и демонстрира уважение, както към съда, така и към страните. Съдебният състав е преценил, че с това наказание изцяло ще бъдат изпълнени целите, предвидени в НК и подсъдимият ще се поправи“, заяви говорителят на Районна прокуратура Бургас Зорница Щърбева.

Съдът отказа да пусне под домашен арест прокурорския син от Перник

Прокурорският син от Перник е с 8 обвинения, извършени за 7 месеца след дузина сигнали за насилие срещу него.
БГНЕС