Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Ще бъдат неуспешни опитите да се противопоставят двете магистратски групи, каза Даниела Ангелова
Уважавам другото мнение, но съдиите в страната са повече от 2200. 64 подписа на съдии от Съюза на съдиите под писмото до държавния глава, насочено срещу избора на Иван Гешев, не са представителна извадка.

Това коментира в ефира на Нова прокурорът от специализираната апелативна прокуратура Даниела Ангелова по повод натиска, който се оказва върху президента относно новоизбрания главен прокурор Иван Гешев. Ще бъдат неуспешни опитите да се противопоставят двете магистратски групи - прокурори на съдии, прогнозира още зам.-председателката на Асоциацията на прокурорите, които излязоха с позиция в защита на Конституцията и уважение на мнението и избора на професионалната гилдия на прокурорите.

Следователите: Политическият натиск е в нарушение на правилата за избор на главен прокурор

"Това е израз на прокурорското самоуправление - прокурорите на първа линия да направят своя избор", коментира тя номинацията на Иван Гешев от прокурорската колегия във ВСС. "Би било държавническа мъдрост да бъде приключена навреме процедурата", каза още прокурор Даниела Ангелова по повод очаквания указ от президента.