Прокуратурата: Рано е за заключения по случая с лекарите
Прокуратурата: Рано е за заключения по случая с лекарите / DarikNews.bg

Великотърновската окръжна прокуратура все още не е получила официално становището на експертите по случая за смъртта на недоносено бебе в болницата в Горна Оряховица.

Запознати сме с основния извод на лекарския екип, според който бебето е родено мъртво, но искаме да се запознаем и с допълнителните документи към експертизата, а не само със заключението, каза говорителят на Окръжна прокуратура Румяна Ирманова.

„Трябва да разберем на какво са стъпили медиците, за да направят заключението си. Тогава и ние ще изготвим нашите правни доводи. Те ще бъдат изградени въз основа и на други доказателства по случая, не са само разговорите, записани със специални разузнавателни средства. Трябва да бъдат взети предвид и свидетелски показания, както и други експертизи, допълни Ирманова. Тя не посочи срок, в който доказателства по случая ще бъдат разгледани и обобщени. Срокът на разследването е двумесечен, а все още не минал и месец от започване на производството по този случай. Той е достатъчно сложен, за да се ангажирам с някакъв срок, каза Румяна Ирманова.

Други новини от Велико Търново