катастрофа Цвета Караянчева
катастрофа Цвета Караянчева / БГНЕС
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по повод пътния инцидент, при който пострада председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Разследването е започнало вчера, след като след 10.00 часа на пътя Силистра – Шумен е възникнал пътен инцидент между два насрещно движещи се автомобила. Единият от тях е на НСО и е бил управляван от служител на службата за охрана.

Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино (СНИМКИ/ВИДЕО)

В него е пътувала председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя е единственият пострадал при пътнотранспортното произшествие. Оказана ѝ е медицинска помощ, а по-късно е била транспортирана в София. Назначена е медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното ѝ увреждане.

Кой е виновен за катастрофата с кортежа на Цвета Караянчева?


Другият автомобил в инцидента е лека кола, управлявана от млада жена. Шофьорът на НСО и водачката на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са отрицателни.

Болница „Лозенец“: Караянчева прекара спокойно нощта след операцията


Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима свидетели по делото. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие.