Прокуратурата има представа кой ликвидира Боби Цанков?
Прокуратурата има представа кой ликвидира Боби Цанков? / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Прокуратурата има представа кой ликвидира Боби Цанков?
27094
Прокуратурата има представа кой ликвидира Боби Цанков?
  • Прокуратурата има представа кой ликвидира Боби Цанков?

Прокуратурата е поискала двойно повече подслушвания и други специални разузнавателни средства през миналата година. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов въз основа на годишния доклад на Софийската градска прокуратура за 2009 г.

Повече от два пъти се е увеличил броят на специалните разузнавателни средства, за които прокуратурата е поискала разрешение от съда през миналата година - те са 2545. „От тях за наблюдение са 552, за подслушване 1435, за проследяване 532, за доверителни сделки-12 и 13 за служители под прикритие. Ако преди години 2-3% от СРС-тата влизаха като доказателства в съда, сега те вече са 10-20 на сто", посочи градският прокурор.

Тази седмица се очаква и крайния анализ на ДАНС на документите от компютъра на Ахмед Емин. След това ръководството на прокуратурата ще вземе решение дали да извърши контрол по разследването на самоубийството му. Все още не е готов и анализът, който трябва да установи дали намерените в офиса на Алексей Петров секретни документи са идентични с изчезналите секретни доклади на ДАНС, за които се води разследване срещу бившия премиер Сергей Станишев.

До лятото ще бъде внесен в съда обвинителния акт срещу групата на „Наглите" за повече от 12 отвличания, каза Кокинов. Той добави и че вече има смътна представа кой е убиеца на Боби Цанков. Той обяви още, че прокуратурата е разпоредила пълна данъчна ревизия на фирмите на Красимир Георгиев-Красьо Черния по делото срещу него за търговия с влияние.